*

                              NIEUWS

'Bultje's Grote Reis'
Na het succes van vorig jaar maken Paul en ik ook dit jubileumjaar de musical voor de Beerze Bulten, samen met een hele leuke cast & creative-ploeg!

           
Mooie recensies voor Olleke!
De cast van de kerstvoorstelling Lawei 2018!  
'OLLEKE!'
(foto Sieta Stel)
                        
Annie 2017 (kerstvoorstelling Lawei 2017)

  
 


Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos

   

De 4e theatershow van Woezel en Pip staat op de planken! En voor het 8e opeenvolgende seizoen alleen maar uitverkochte zalen. Wat een genot en wat een succes om dit te mogen regisseren. Paul schreef het script dit keer gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm. Maar met een wel héél verrassende twist tov de filmversie.


Ús Annie!


Paul en ik kregen van Theater De Lawei de opdracht om de musical Annie te produceren. Ism Thedo Keizer heeft Paul het script en de liedjes helemaal opnieuw hertaald naar de situatie in Drachten eo begin jaren '30. Dit najaar regisseer/choreografeer ik 22 Friese talenten. De shows vinden plaats rondom Kerstmis 2016 in De Lawei.


Z@pp Sinterklaasfeest 2016Voor de 5e x verzorg ik dit jaar de podiumregie van het Z@pp Sinterklaasfeest.
Elk jaar weer een groot feest!

Choreografie Verkade Commercial 3
 

Overal Vriendjes

                     
Ook de 3e theatervoorstelling van Woezel en Pip 
(Overal Vriendjes) die ik regisseerde is in reprise gegaan. 
Vanaf 19 september 2015 weer in het hele land te zien. 

 Choreografie Verkade Commercial 2
       

Choregrafie TV-Commercial Verkade 1
        


-  Ja, ja, de première van Woezel en Pip 'Overal Vriendjes' in het Beatrixtheater te Utrecht, afgelopen zaterdag 25 oktober 2014, was een groot succes. Zie de persmap voor meer info en artikelen.

- 2014 voor het eerst lesgegeven op Danskamp! Was een geweldige ervaring. Drie weken lang, ongeveer 210 kinderen laten kennismaken met musicaldans. Een supergaaf kamp in de prachtige bossen van Wilhelminaoord.

- In februari ben ik begonnen met een choreografie voor de 3e jaars studenten van de Jeugd Dans Opleiding Fryslân, te Leeuwarden. Het gaat om een James Bond Medley want het thema van de eindvoorstelling van 2014 is Film. 

- Inmiddels hebben we weer twee nieuwe spelacteurs voor Woezel en Pip erbij. Anna Verschoor en Mark Haayema hebben de rollen fantastisch gespeeld.

- Rond kerst 2013 heb ik met veel plezier gewerkt aan een groot spektakel in Enschede. Maar liefs twee producties voorzien van choreografie. Het wonder van de oude markt en Geef me m'n stal terug. Beide script van Dick van den Heuvel. Het was erg leuk om weer es met Dick samen te werken. Ook was het erg leuk, maar heel intensief, om een koor van 55 leden in beweging te zetten. Van beide voorstellingen zijn er drie uitvoeringen geweest in het prachtige Wilminktheater te Enschede.

-Op 30 september 2013 ging de voorstelling Garland & Minnelli in première in Leiden. 
Ik verzorgde de choreografie voor het bijzondere clubje: Janke Dekker, Jelka van Houten en Theo Nijland.
Een erg leuke ervaring en het is een mooie voorstelling geworden.  


-Op 27 april '13 heeft Bettina Holwerda de rol van Vertelster/Tante Perenboom weer op zich genomen, na een flitsende repetitie-periode. Vlak daarna op 15 mei, zijn er opnames gemaakt voor de nieuwe DVD van Woezel en Pip. En die is echt prachtig geworden. Leuk weetje: ik ben even in beeld, als schreeuwende 'moeder' in de zaal: 'Superwoezel !!!". Voor de oplettende kijker. Lief grapje van Dinand Woesthoff.
Inmiddels is ook de reprise van 'Alles is fijn' weer van start gegaan in Veenendaal op 29 september. Jacqueline, Koen, Gijs en Bettina zijn nog tot en met februari 2014 in veel theaters te zien.         
Op 10 februari 2013 ging de allernieuwste theatervoorstelling van Woezel en Pip 'Alles is fijn' in première in Leiden.
Doordat Dromenjager BV een samenwerkingsverband is aangegaan met van Hoorne Entertainment, is deze voorstelling er na veel wikken en wegen toch van gekomen! Paul Passchier mocht het script weer schrijven, dat in nauwe samenwerking met Dinand Woesthoff en mijzelf, tot stand is gekomen.
Ikzelf mocht weer de regie/choreografie op me nemen en na een tweetal audities hebben we twee nieuwe spelers gevonden.  Naast 'oudgedienden' Koen Iking (Woezel) en Jacqueline Goedmakers (Pip), spelen nu: Melissa Drost (Vertelster/Tante Perenboom) en Gijs Geers (Wijze Varen, Buurpoes en Molletje) de overige rollen.
 
                                                  
- In 2010 kreeg de voorstelling 'Woezel en Pip in de Tovertuin' de ANWB Publieksprijs voor
beste Familie-voorstelling. Ik deed voor deze voorstelling de regie/choreografie en mijn man
Paul Passchier schreef het script voor de theatervoorstelling. Dus een succesvolle samenwerking!!
 
In seizoen 2011/2012 ging deze voorstelling voor de TWEEDE keer in reprise. Ongekend in deze moeilijke tijden voor het theater. En nu is er dan dus eindelijk een opvolger: 'Alles is fijn'.

- Ook in 2012 heb ik weer de regie mogen doen voor de kerstvoorstelling in het Posthuis Theater te Heerenveen. Dit keer heette het stuk 'Lytse Jonker fan Oranjewald'. Het originele 'Little Lord Fauntleroy' is bewerkt door Rients Gratama, die natuurlijk zelf de rol van de oude jonker op zich nam. De muziek is weer gecomponeerd door Clara Rullman. Het is leuk dat dit artistiek team, nu alweer voor de derde maal een succesvoorstelling heeft weten te maken. De andere professionele rollen werden bezet door Freark Smink en als verrassende nieuwkomer: zangeres Elske deWall. Haar allereerste toneelervaring naast haar carrière als popzangeres. De rol van de kleine jonker werd gedaan door een jongen die ik leerde kennen bij het Berneiepenloftspul van Easterwierrum. Zijn naam is Sijmen MacDonald. Onthou die naam! Echt een supertalent.

- Een erg leuke opdracht was om een blokje dans te choreograferen voor de nieuwe dinnershow '21 on Air' voor RTL/Wentink. De samenwerking met Marc Forno was erg prettig en de dansers hebben hard gewerkt in die enorme jurken die Marc voor ze had uitgekozen, in het Love Medley gedeelte van deze voorstelling. Love Boat, Love is in the air en All you need is love!!

- Afgelopen zomer heb ik voor het eerst de choreografie gedaan voor het Berneiepenloftspul van Easterwierrum, 'de Stim fan Ludsjewierrum', onder regie van Froukje van Houten en met muziek van Peter Sybenga, die ook de rol speelde van tuinman, naast een grote groep kinderen uit groep 7/8, die uit de omgeving waren geselecteerd. Al jaren is dit kinder openluchtspel een begrip in Friesland. Het was een erg leuke ervaring, die ook nog es in een prijs resulteerde: de publieksprijs van de Gouden Gurbe!

********************************************************************************